کلینیک توانبخشی مانا کاردرمانی گفتاردرمانی خدمات آنلاین خدمات در منزل |

درمان سندروم بیبی دیجیتال

فهرست مطالب

سندروم بیبی دیجیتال چیست

سندروم بیبی دیجیتال چیست

این سندروم که اخیرا بسیار شایع شده است به مشکلاتی که در کودکان و خردسالان و نوپایانی که زود هنگام از وسایل الکترونیکی و دیجیتال مانند گوشی و تبلت و کامپیوتر و تلویزیون استفاده میکنند, اشاره دارد. این سندروم موجب مشکلاتی در رشد زبان و گفتار و ارتباطات میشود و مهارت ها و ارتباطات اجتماعی را محدود میکند. معمولا کودکان دچار عدم توجه و تمرکز میشوند و گاهی دچار اختلالات خواب میشوند و همچنین ممکن است بجای بازی های حرکتی, کودک ترجیح بدهد بیشتر ساکن باشد و در مقابل صفحه نمایش باشد. به طور کلی استفاده زیاد کودکان و نوزادان زیر 5 سال از لوازم دیجیتال مثل تلویزیون و گوشی و آیپد و .. بسیار میتواند اثرات مضری بر مغز و رشد گفتاری و حرکتی و شناختی کودکان داشته باشد و گاهی باعث میشود کودک علائم شبه اوتیسم را نشان بدهد و خانواده ها را بسیار نگران میکند و برای تشخیص افتراقی اوتیسم و سندروم بیبی دیجیتال باید از درمانگر مربوطه راهنمایی و کمک گرفت.

تفاوت اوتیسم و سندروم بیبی دیجیتال

این دو اختلال از نظر ویژگی های ظاهری در وهله اول ممکن است مشابه باشند و خانواده را به اشتباه بیندازد. هر دو این اختلال باعث محدود شدن رفتارهای اجتماعی و تاخیر گفتاری و زبانی و ارتباطی و شناختی میشود و ارتباط موثر کودک با دیگران را مختل میسازد؛ اما این دو اختلال از نظر علت و ماهیت و درمانی که برای هر کدام درنظر گرفته میشود, بسیار متفاوت هستند.

مورد اول: ماهیت سندروم بیبی دیجیتال یک اختلال محیطی میباشد که علتش استفاده زیاد از وسایل الکترونیکی و کمبود ارتباط موثر با کودک است اما ماهیت اوتیسم یک اختلال رشدی عصبی است که مغز کودک از ابتدا با طور متفاوتی رشد میکند و ربطی به محیط کودک ندارد هر چند که کمبود ارتباط و استفاده زیاد از وسایل الکترونیک آن را تشدید میکند اما علت اصلی آن مربوط به سیستم اعصابی کودک است.

مورد دوم:  علائم اوتیسم معمولا از سن بسیار پایین زیر 2 سال شروع میشود و خودش را کم کم نشان میدهد ولی علائم بیبی دیجیتال معمولا بعد از اینکه کودک در سال های ابتدایی از وسایل دیجیتال زیاد استفاده کرد, بروز پیدا میکند.

مورد سوم: رفتارهای محدود کننده و تکراری در کودکان اوتیسم بسیار زیاد و پایدار است اما در کودکان بیبی دیجیتال معمولا کمتر است و موقتی میباشد.

مورد چهارم: روند درمان کودکان اوتیسم طولانی مدت است اما در کودکان بیبی دیجیتال معمولا با شروع گفتاردرمانی و کاردرمانی, علائم به سرعت حذف میشود و علائم قابل برگشت هستند و همچنین پیشرفت کودک بیبی دیجیتال سریع است اما پیشرفت کودک اوتیسم کند است.

مورد پنجم: مشکلات زبان و گفتار کودکان اوتیسم معمولا شامل تاخیر گفتاری و مشکلات در ارتباطات غیر کلامی و همچنین کلیشه ها و اکو ها و حرکات تکراری و محدود است اما در کودکان بیبی دیجیتال اغلب فقط با مشکلات در تاخیر گفتار و کمبود توجه و تمرکز روبرو هستیم.

پس به طور کلی اگر مدتی کاملا وسایل الکترونیکی را قطع کنید و گفتاردرمانی و کاردرمانی را شروع کنید, معمولا اگر نشانه هایی مانند ارتباط چشمی, تقلید گفتاری و حرکتی, تلاش برای تولید صدا, واکنش به اسم خودش و صداها و ..  داشته باشد و به طور مناسبی پیشرفت چشمگیر داشته باشد احتمالا کودک شما بیبی دیجیتال میباشد؛ اما تشخیص را بر عهده درمانگر با تجربه و علم کافی بگذارید.

علائم سندروم بیبی دیجیتال

معمولا علائم زیر را نشان میدهند:

تاخیر در گفتار و زبان, کاهش تماس چشمی و توجه و تمرکز, واکنش نشان ندادن به اسم خودش, مشکلاتی در ارتباطات و کاهش تقلید و بازی های مناسب سن و خلاقانه, اختلالات خواب و تحریک پذیری و رفتارهای پرخاشگرانه, تولید صداهای نامفهوم, حواس پرتی های زیاد و عدم داشتن علاقه به اسباب بازی های واقعی و متنوع و بازی با کودکان دیگر و یا بزرگسالان, بازی های نمادین مانند غذا دادن به عروسک و یا تلفن حرف زدن و .. ندارد, معمولا هنگام قطع وسایل الکترونیکی بسیار عصبانی میشود و یا گریه میکند.

درمان سندروم بیبی دیجیتال

درمان سندروم بیبی دیجیتال

درمان این مشکل اگر اقدامی به موقع انجام شود و فرآیند قطع وسایل دیجیتال و جایگزینی با فعالیت های ارتباطی و رشدی همراه باشد و گفتاردرمانی کاردرمانی به موقع شروع شود, بسیار موثر میباشد و کودک رشد و پیشرفت خوبی را تجربه میکند. در مرحله اول باید به طور کامل حذف صفحات نمایشی را داشته باشیم و این روند درمان بسیار جدی میباشد. در مرحله بعد باید هر چه سریع تر به گفتاردرمانی مراجعه کنیم تا گفتاردرمان با ارزیابی های تخصصی و آگاهی از روند رشد کودک و سطح او برایش درمان شخصی سازی شده و کامل برنامه ریزی کند. این درمان باعث افزایش کیفیت ارتباطات, بهبود تماس چشمی و واکنش به اسم خودش, افزایش خزانه واژگان درکی و بیانی و .. میشود.

درمان آنلاین سندروم بیبی دیجیتال

درمان این اختلال نیز مانند بقیه اختلالات گفتاری به صورت آنلاین کاملا امکان پذیر و مقرون به صرفه میباشد. چون بخش زیادی از درمان این اختلال, دادن مشاورات و آموزش های لازم و تکنیک های تخصصی به والدین میباشد و والدین میتوانند پس از آموزش های درمانگر و ارسال فیلم  برای درمانگر برای مطلع شدن از صحت انجام تمرینات, خودشان همچون درمانگر برای کودکشان عمل کنند. درمان آنلاین به طور کلی زمانی اثر گذاری کافی و خوبی دارد که والدین پیگیر باشند و همکاری های لازم را با درمانگر داشته باشند و برای والدین مسئولیت پذیر بسیار مناسب است.

درمان سندروم بیبی دیجیتال در منزل

چنانچه شرایط درمان حضوری در کلینیک موجود نباشد, گفتاردرمانان متخصص میتوانند در منزل فرد حاضر شوند و درمان لازم و تکنیک های تخصصی را در منزل ارائه دهند.

بهترین مرکز درمان سندروم بیبی دیجیتال

به طور کلی مرکزی مناسب درمان سندروم بیبی دیجیتال است که درمانگران دارای کارت نظام پزشکی داشته باشد. گفتاردرمانان و کاردرمانان دارای تجربه کافی و علم و تخصص و مهارت بالا داشته باشند. کلینیک گفتاردرمانی و کاردرمانی مانا با داشتن کادری متخصص و با تجربه در درمان کودکان بیبی دیجیتال میتواند به صورت حضوری و آنلاین به شما عزیزان خدمت رسانی کند.

جمع بندی مطالب

در این مقاله سعی داشتیم آگاهی شما عزیزان را از سندروم بیبی دیجیتال که امروزه نیز بسیار شایع شده است و گاهی با اوتیسم اشتباه گرفته میشود, بالا ببریم. همچنین علائم این سندروم و درمانش را توضیح دادیم و اینکه چه تفاوت هایی بین سندروم بیبی دیجیتال و اوتیسم میباشد. به طور کلی اوتیسم یک وضعیت دائمی و اختلال سیستم عصبی مغز است و درمان قطعی ندارد منتهی با مدیریت صحیح و توانبخشی قابل مدیریت و بهبود است اما سندروم بیبی دیجیتال موقتی است و در علائم در اغلب کودکان با شروع درمان به موقع و حذف صفحات الکترونیک کاملا قایل بازگشت است.

 

 

همین حالا اولین قدم را بردارید!

برای دریافت مشاوره رایگان و شروع درمان تخصصی خود، همین حالا با ما تماس بگیرید یا فرم مشاوره آنلاین را تکمیل کنید. کلینیک توانبخشی مانا، همراه شما در مسیر سلامت و بهبود!