کلینیک توانبخشی مانا کاردرمانی گفتاردرمانی خدمات آنلاین خدمات در منزل |

بهترین مرکز گفتاردرمانی برای اختلالات صدا

فهرست مطالب

اختلالات صدا

اختلالات صدا

 

حنجره انسان جایگاهی در جلوی گردن, پایین گلو و بالای نای قرار دارد. یکی از وظایف حنجره, تولید صدا با تارهای صوتی میباشد. گاهی اوقات به دلایل مختلف دچار اختلالاتی در صوت و صدا میشویم که نیاز به بررسی دقیق توسط صوت درمانگر با تجربه میباشد. اگر تارهای صوتی در حنجره دچار التهاب یا تورم شوند یا به هر دلیلی عملکرد مناسب خودش را نداشته باشد, ممکن است اختلال صوت رخ بدهد و این مشکل بر توانایی صحبت فرد تاثیر گذاشته و معمولا افراد بدلیل نا آگاهی فشار بیشتری به تارهای صوتی خود می آورند که این خود باعث بدتر شدن مشکل میشود. اختلالات صدا انواع مختلفی دارد که معمولا در 3 دسته اصلی عضوی, عصبی و عملکردی طبقه بندی میشوند. در ارزیابی و تشخیص اختلالات صدا, درمانگر متبحر باید علت را تشخیص بدهد و درمان مناسب را بچیند.

انواع اختلالات صدا

سه نوع اختلال صدا داریم که شامل عضوی, عصبی و عملکردی میباشد. هر اختلال صدا ممکن است یک یا چند علت داشته باشد. مثلا در اختلال صدا با منشا عضوی, ممکن است به علت جسمی باشد؛ با در اختلال صدا با منشا عصبی ممکن است علتش فلجی یکی از تارهای صوتی باشد؛ یا مثلا در اختلال صدا با منشا عملکردی ممکن است فرد از صدا به طور نادرست یا زیاد استفاده کرده باشد و دچار این اختلال شود. هر کدام از این اختلالات درمان خاص و تخصصی خودش را دارد.

اختلالات صدا عصبی

افرادی که اختلالات صدا با منشا عصبی دارند معمولا دچار آسیب دستگاه عصبی یا محیطی که موجب اختلال در کنترل عضلانی و عصبی میشوند, هستند. مثلا ممکن است کودکی که دچار فلج مغزی شده باشد یا بزرگسالی که سکته کرده باشد دچار این مشکل شود. صوت درمانگر متخصص با ارزیابی حجم تنفس, کنترل بازدمو .. به بررسی و درمان این اختلال میپردازد.

 اختلالات صدا عملکردی

بیشتر اختلالات صدا از این نوع هستند و در نتیجه ی استفاده نادرست از سازوکار حنجره میباشد. بیشتر افراد به علت بیش از حد بلند صحبت کردن, فریاد زدن, سرفه کردن, گلو صاف کردن, گریه ی زیاد, سیگار کشیدن و … به تارهای صوتی خود آسیب می زنند و دچار گرفتگی صدا میشوند. این افراد ممکن است دچار ندول, پولیپ و .. شوند و در این شرایط حتما متخصص گفتاردرمانگر در حیطه صوت باید ارزیابی دقیق و برنامه درمانی شخصی سازی شده با توجه به مشکل فرد ارائه بدهد.

اختلالات صدا عضوی

افرادی که دچار اختلالات صدا با منشا عضوی هستند به علت ناهنجاری اندام های مجرای تنفسی و یا بیماری های اندام تنفسی در صدا خود دچار مشکل میشوند. برای مثال افرادی که دچار شکاف کام هستند در این طبقه قرار می گیرند. آسیب شناس گفتار و زبان در این بیماران میتواند با دادن تمرینات و تکنیک های مخصوص به بهبود عملکرد فیزیولوژیکی حنجره کمک کند.

ارزیابی های اختلالات صدا

متخصصان گفتاردرمانی با روش ها و ابزارهای مختلفی به ارزیابی مشکلات صوت میپردازند. روش هایی مانند استروبوسکوپی و فیبرواندوسکوپی, آزمون های صوتی, تحلیل فرکانس و شدت و کیفیت صدا, آزمون های سمعی و شنیداری, آزمون های عملکردی صدا, آزمون های تنفسی و … وجود دارد که متخصص گفتاردرمان با توجه به مشکل شما از این آزمون ها برای تشخیص بهتر و ارائه درمان تخصصی استفاده میکند.

روش های صوت درمانی در اختلالات صدا

گفتاردرمانگران با توجه به نوع اختلال صدای فرد, درمان هایی ارائه میدهند. برای مثال به تقویت و بازسازی صدا میپردازند. تکنیک های صحبت کردن را اصلاح میکنند. تکنیک های تنفسی ارائه میدهند. ماساژها و منوال تراپی های مخصوص حنجره انجام میدهند. تمرینات فیزیکی و صوتی تخصصی ارائه میدهند. برای هر فرد پس از ارزیابی پلن درمانی دقیقی با توجه به نیاز های فرد ارائه میکنند.

آسیب تارهای صوتی در اختلالات صدا

اگر دچار آسیب تار صوتی شده باشید علائم مختلفی را نشان میدهد که شامل گلودرد یا احساس خشکی شدید در گلو, صدای خس خس یا خشن, خستگی و فشار هنگام صحبت کردن, درد هنگام استفاده از صدا, سرفه یا ترشح زیاد مخاط و .. میباشد. آسیب تارهای صوتی بستگی به شدت و علائم آن درمان های مختلف و تکنیک های متنوعی دارد که گفتاردرمانگر متخصص در حیطه صوت با بررسی دقیق میتواند درمان را شروع کند و کیفیت صدای فرد را بهبود بخشد.

درمان تارهای صوتی در اختلالات صدا

اگر شما دچار آسیب در تارهای صوتی خود شده اید, بستگی به شدت آسیب و علت آن درمان های مختلفی وجود دارد. یکی از مهم ترین راه ها, استراحت صوتی میباشد که تارهای صوتی استراحت میکنند و بهبودی سریع تری را در پی دارد. همچنین مصرف آب کافی و مناسب هم بسیار تاثیر گذار میباشد و تارهای صوتی را مرطوب نگه میدارد و از آسیب های جدی تر جلوگیری میکند. داشتن یک رژیم غذایی مناسب و پرهیز از خوردن یکسری غذاها مانند غذاهای پرچرب, غذاهای خیلی تند و خیلی داغ, الکل و کافئین نیز باید رعایت شود. همچنین با تجویز پزشک نیز میتوان از یکسری از داروهای ضدالتهاب استفاده کرد. درمان گفتاردرمانی توسط یک صوت درمانگر حرفه ای میتواند بسیار کمک کننده و ثمربخش باشد.

علت گرفتگی ناگهانی صدا در اختلالات صدا

به علت های مختلفی ممکن است دچار گرفتگی ناگهانی صدا یا قطع صدای خود شوید. معمولا التهاب یا عفونت مثل سرماخوردگی, لارنژیت و .. میتواند باعث گرفتگی صدا شود. عوامل مختلفی مثل استفاده نادرست از صدا و سو استفاده از صدا نیز در این آسیب نقش دارد. آلرژی ها هم معمولا باعث گرفتگی صدا میشوند. همچنین گاهی ریفلاکس های اسید معده میتواند باعث تحریک تارهای صوتی و گرفتگی صدا شود. استرس و اضطراب نیز در برخی موارد باعث گرفتگی صدا میشود. سرطان حنجره, سیگار کشیدن, ضربه به تارهای صوتی یا حنجره و … نیز جزو علت های گرفتگی صدا در نظر گرفته میشود.

خدمات صوت درمانی در اختلالات صدا

خدمات صوت درمانی

کسانی که دچار اختلالات صدا میشوند مانند افرادی که صدای خشن, گرفته, ضعیف و .. دارند یا صدای خود را ازدست داده اند. افرادی که استفاده زیاد و طولانی مدتی از صدای خود دارند مانند معلمان, خوانندگان, مداحان, سخنرانان و …  . برخی افراد پس از جراحی های حنجره یا درمان های پزشکی مربوط به حنجره نیاز به صوت درمانی دارند. افرادی که مشکلات تنفسی یا صوتی که به علت اختلالات عصبی است, دارند. این افراد جزو گروهی هستند که نیاز به خدمات صوت درمانی دارند و چنانچه شما نیز هر گونه اختلالی در صدا و حنجره خود دارید بهتر است هرچه سریع تر به گفتاردرمان متخصص در حیطه صوت مراجعه کرده و درمان خود را شروع کنید تا از آسیب های بیشتر به تارهای صوتی و حنجره جلوگیری کنید.

بهداشت صوتی در اختلالات صدا 

بهداشت صوتی شامل مجموعه از راهکارهایی است که به حفظ سلامت تارهای صوتی و حنجره شما کمک میکند و شامل راهکارهایی همچون مصرف آب, پرهیز از مطرف چای و قهوه, پرهیز از صحبت با صدای بلند و جیغ و داد زدن, پرهیز از صحبت با سرعت بالا و پرفشار, پرهیز از مصرف دخانیات, پرهیز از گلو صاف کردن های مداوم, پرهیز از مصرف ادویه و مواد سرخ کردنی, پرهیز از صحبت های بلند در ماشین و پشت تلفن و … میباشد. که متخصص گفتاردرمان با توجه به شرایط شما لیستی از موارد بهداشت صوتی را به شما ارائه میدهد که با رعایت آنها در کنار تکنیک های تخصصی مخصوص مشکل خود, میتوانید کیفیت صدای خود را بازگردانید.

بهترین مرکز درمان اختلالات صدا

مرکزی که گفتاردرمانگران حرفه ای در این زمینه داشته باشد و این افراد دارای تجربه کافی در زمینه درمان اختلالات صوت باشند و از به روز ترین امکانات و تکنیک ها و ماساژ های درمانی مربوط به صوت استفاده کنند تا مشکل شما برطرف شود و کیفیت صدای مطلوب خود را بدست بیاورید.

درمان اختلالات صدا آنلاین

مشکلات مربوط به صدا از آن جمله اختلالاتی است که در برخی موارد با مشاوره تخصصی درمانگر میتوان تکنیک ها را آنلاین آموزش داد و فرد درمان آنلاین را پیش ببرد. البته محدودیت هایی هم دارد زیرا گاهی نیاز به ماساژ میباشد ولی با مشاوره درمانگر میتوانید ببینید که آیا گفتاردرمانی آنلاین مناسب شما است یا خیر.

خلاصه مطالب

در این مقاله هدف این بود که در مورد اختلالات صدا و راه های درمان آن اطلاعات مفیدی داده شود. اختلالات صدا و انواع آن و راهکارهای درمانی معرفی شد. اختلالات صدا علائم و علل های مختلفی دارند که با توجه به نوع آن و شدت مشکل, درمانگر متخصص در حیطه ی صوت به ارزیابی و درمان تخصصی آن میپردازد. همچنین یک سری تکنیک ها و رژیم های غذایی که میتواند به بهبود کیفیت صدا و تار های صوتی شما کمک کند, معرفی شد. همچنین بهترین مرکز گفتاردرمانی برای اختلالات صوت, مرکزی می باشد که دارای نیرو های متخصص و با تجربه در این اختلال باشد. به طور کلی این اختلال نیز مانند بقیه ی  اختلالات گفتار, باید هر چه سریعتر پیگیری  شود تا از آسیب های بیشتر جلوگیری شود. پس اگر شما یا اطرافیانتان دچار اختلالات صوت می باشید هر چه سریعتر برای درمان خود اقدام  کنید و از درمانگران متخصص کلینیک مانا بهره مند شوید.

همین حالا اولین قدم را بردارید!

برای دریافت مشاوره رایگان و شروع درمان تخصصی خود، همین حالا با ما تماس بگیرید یا فرم مشاوره آنلاین را تکمیل کنید. کلینیک توانبخشی مانا، همراه شما در مسیر سلامت و بهبود!